Logo HSB BRf Kusken
Länk till HSB Södra Norrland

2014-04-17: Information om kommande fastighetsunderhåll.

Styrelsen har beslutat att utföra byte av fjärrvärmerör i mark – mellan husen.

Etapp 2: Byte av fjärvärmerör på Reveljgränd 1-21, 2-20 vår och sommar 2014 samt byte av reglerventiler på både Reveljgränd och Taptogränd Genom upphandling via anbudsförfrågan har entreprenör kontrakterats för arbetena.
Totalentreprenör: Attacus Rör & Energi AB
Projektledning och kontroll: HSB Mitt. Kjell O Olausson

Arbetsgång: Byte fjärrvärmerör
Arbetet påbörjas med schakt av rörgravar. På övergångar vid väg, cykel-och gångbanor kommer det att läggas plåtar eller plattformar av trä. Fri väg för räddningstjänst mm kommer att upprättas. Se även karta över området som är anslagen i trapphuset. Under arbetets gång kommer många olika fordon och arbetsmaskiner att röra sig på området. Det kommer också vara öppna rörgravar så var vänlig respektera avspärrningar och skyltar.

Därefter läggs nya fjärrvärmerör i rörgravarna som sedan återfylls med jordmassor. I samband med inkopplingen av kulvert i husen kommer det uppstå en del driftstörningar i vattentillförseln (varm-och kallvatten) till lägenheterna. Det kommer även att förekomma missfärgningar av vattnet, till följd av att beläggning på insidan av befintliga rör lossnar. Låt då vattnet stå och rinna ett tag så försvinner missfärgningen.

Arbetsgång: Byte reglerventiler
Reglerventiler är de ventiler som reglerar värmetillförsel till er lägenhet via radiat/element. Ventilerna sitter i taket i korridorerna i botten- och källarplan. Arbetena utförs i korridorerna vilket innebär att det kommer att var begränsad åtkomlighet under vissa perioder i korridorena. Detta innebär också att värmetillförsel till lgh då kommer att vara avstängd. Arbetet ska utföras under den ”varma perioden” juni-september.

Efter att ventilerna är utbytta behöver värmesystemet att avluftas. Detta görs via radiatorer/element i lägenheterna. Entreprenören behöver då tillträde till er lägenhet. Kan ni ej närvara vid arbetet så ber vi er att fylla i bifogad fullmakt. Lämna fullmakten så snart som möjligt till Reaxers kontor på Reveljgränd 7. Det går även att lämna fullmakt via e-post till undertecknad. Se även bifogad fullmakt.

Ni som tänker vara på annan ort under semestermånaderna var god och lämna er fullmakt innan ni reser bort. Ni som har extralås, lås ej detta.

Har ni frågor eller funderingar kring ovanstående underhållsåtgärder kontakta:
Kjell O Olausson HSB Mitt, 070-642 03 02, e-post: kjell.olausson@hsb.se

Med hälsning
STYRELSEN HSB BRF KUSKEN

 

Informationen i PDF-format samt fullmakt:

Information om kommande fastighetsunderhåll

Fullmakt i samband med luftning av värmesystem

 

Publicerad torsdag 2014-04-17 av Brf Kusken
Taggar: